Maxair systeem - afvalbakje voor composteerbaar afval

stuk Maxair systeem is een geventileerd afvalbakje voor composteerbaar keukenafval

Maxair systeem - afvalbakje voor composteerbaar afval
prijs op aanvraag *Prijzen zijn exclusief btw
Artikelcode90.21
Het Maxair® systeem = Geen stinkende bakjes en emmertjes meer!

Gedaan met schimmels en geurtjes!  Weg met onhygiënische toestanden!

Wat is het Maxair® systeem?
Het geventileerde afvalbakje Maxair® werd speciaal ontwikkeld om het composteerbare keuken-afval op een hygiënische manier gescheiden te verzamelen. Het handige bakje kan aan de binnen-zijde van een keukenkastdeur worden bevestigd of gewoon op het aanrecht gezet. Het is voorzien van een deksel met microgaatjes.
De BioBag®-zakjes zijn 100% thuis composteerbaar (label ‘OK Compost HOME’) en water-dampdoorlatend. Ze passen perfect in het Maxair®-bakje.

Wat is het voordeel van het Maxair® systeem?
Het veruit belangrijkste voordeel is de verbetering van de hygiëne. Door het periodiek vervangen van de handige zakjes die met het afval mee gaan, blijft het geventileerde afvalbakje proper. Zak-jes gebruiken is dus beter dan het bakje met reinigingsmiddelen behandelen of dan met giftige inkt bedrukte kranten te gebruiken in het bakje.
Bovendien verdampt een deel van het vocht uit het organisch afval door de waterdampdoorlaatbaarheid van de zakjes, gecombineerd met het geventileerde afvalbakje. Het afval droogt dus enigszins uit. Hierdoor vormen er zich minder schimmels en wordt het rottingsproces vertraagd. Minder geurtjes worden verspreid en minder vliegjes worden aange-trokken. Iets droger afval is ook geschikter om te composteren.

Hoe gebruik je het Maxair® systeem?
Je hangt een zakje in het geventileerde bakje en je gooit er alle composteerbare keukenafval in. Na gemiddeld 3 à 4 da-gen is het zakje vol. Je haalt het volle zakje uit het bakje en gooit het in het compostrecipiënt of in de gft-container, in-dien de compostverwerkingsinstallatie het toelaat.. Als het eenmaal bedolven geraakt onder organisch materiaal, zal het snel mee vergaan. De snelheid van composteren in een thuissituatie hangt sterk af van de weersomstandigheden (sneller in de zomer, trager in de winter).

     Waar kan je het Maxair® systeem verkrijgen?
Het gemeentebestuur of de intercommunale zorgt er voor dat enkel gegarandeerd thuis composteerbare zakjes ter be-schikking worden gesteld. Via de milieudienst kan je de geventileerde bakjes en de waterdampdoorlatende zakjes aan-schaffen.

Enkele nuttige tips
De composteerbare zakjes kan je minimaal een jaar bewaren in de koele berging, afgeschermd van vocht en direct zon-licht. Als de zakjes te droog zijn, kunnen ze makkelijker scheuren. Door er voor gebruik met een lichtjes bevochtigde doek over te strijken los je dit probleem in een oogwenk op.
Gebruik de composteerbare zakjes enkel in het geventileerde Maxair® bakje. In een gesloten emmertje kan de water-damp niet weg en zal die op de binnenwand van het emmertje condenseren. Dit kan leiden tot voortijdige ontbinding van de zakjes.

Het begint in uw keuken… en het eindigt in uw tuin!